Recepten

Heerlijke spinaziesoep, met maar 5 ingrediënten

Niets is zo lekker als een simpel bakje soep die in een handomdraai klaar is! De koude regenachtige dagen breken aan. Een warm kopje soep wil er dan wel in. De komende tijd ga ik een aantal lekkere soepen met jullie delen!

We beginnen vandaag met een heerlijke spinaziesoep die simpel en snel te maken is. Deze soep bevat maar 5 ingrediënten en voorziet je van een goede doses groente.

Ingrediënten voor ca. 4 kommen:
  • 600 g verse spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 1 l water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 pakje kookroom
Benodigdheden:
  • Pan
  • Staafmixer
Bereidingswijze:
  • Doe de olie in de pan en roerbak de spinazie tot deze geslonken is.
  • Voeg vervolgens het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zodra het kookt kan het vuur uit en maak je de soep ‘glad’ met de staafmixer.
  • Als laatste verdeel je de soep over het gewenste aantal kommetjes en voeg je een scheutje kookroom toe.

En tafelen maar!

Tip

Houd je van croutons in de soep? De kant en klare croutons uit de winkel zijn vaak niet de gezondste. Een makkelijk manier om zelf croutons te maken is door je brood te roosteren en in stukjes te snijden.

Restjes bewaren? Dat kan.
  • Heb je nog soep over? Deze kun je in de koelkast bewaren maar niet voor lang. Het beste is om het de volgende dag op te eten.
  • Langer bewaren dan een dag? Indien de soep in een goed afgesloten bakje of zakje wordt ingevroren blijft deze ca. 3 maanden goed. Let er wel op dat je porties invriest. De soep is namelijk niet geschikt om meerdere keren op te warmen.


Wil je meer lekkere recepten? Laat het mij weten door op het hartje te klikken!

4